Kolme viikkoa ilman agilityä takana, ainakin viisi vielä edessä. Tää on yhtä ylä- ja alamäkeä koko kuntoutus - yhtenä päivänä oot ihan fiiliksissään kaikesta lihaskunto- ja ja juoksutreeneistä ja toisena päivänä puret hammasta ja päästelet suusta perkeleitä kun ahistaa niin vimmatusti. Masentuukohan tuo koira kun se kuulee vaan "himmaa ravi, himmaa ravi" lenkeillä ja kaikki ylikiva riuhuminen on bannassa?

Jos jotain, niin ainakin on tehty monenmoisia fysiikkatreenejä, jotka on aiemmin jäänyt vähän retuperälle kun on muka ollut paljon kaikkea kivempaa tekemistä. Hidasta mäkikävelyä, diagonaalinostoja, tasapainoilua...varsinainen kuntosali löytyy metsästä: kävely sammalmättäillä, tasapainoilu kivillä ja kannoilla, heiluvalla laiturilla seisominen, ravaaminen juurakoissa ja varpumetsissä. Viikonloppuna Karstulassa tuli jumppailtua varsin ahkerasti. Vesijumppaan paljussa meidän anomukset evättiin, mutta käydään siellä ehkä joskus salaa kun vesi on menossa vaihtoon ja kukaan ei huomaa.



Käydäänhän me toki altaassa kerran viikossa ihan fyssarilla. Viimeksi aktiivinen allasaika oli 24 minuuttia, josta ravi 17 minuuttia. Kävely on edelleen ongelmallinen vedessä, heittää todella helposti peitsille. Saattaa jopa mennä joka toisen askelparin käyntiä ja joka toisen peitsiä. Horjahteli kun humalainen tasapainoa hakiessa. Onneksi sentään ravi oli alusta loppuun puhdasta ja mikä hienointa, niin se on vedessä suoraa! Kuivalla maalla ravatessa Ipen ravaa oikealle vinossa ja juoksulenkeilläkin joudun pitämään löysähköä hihnaa oikealla kyljellä ärsykkeenä, että suoristaa asentonsa. Mutta tosiaan vedessä ravi on aivan suoraa. Oon kyllä tosi iloinen siitä, että Islalla vesujuoksu onnistuu, koska se ole ihan päivän selvää kaikille, joillakin kuulemma tilanne vain pahenee vedessä. Elina sanoi jopa, että Ipen ravi on verrattain todella hyvännäköistä, kun kaikenlaisia haravarpaita kuulemma näkee vesijuoksussa. Ja ne tutkimustulokset vesijuoksun vaikutuksista, joista Elina kertoi oli niin hienoja, että allasmotivaatio on kova ja jännityksellä odotetaan tuloksia.