Tällä viikolla alkoi Tamskin talvikausi eli viikkotreenit oli uuteen aikaan ja osittain myös uudessa paikassa. Islan agility koki suurimman muutoksen, sillä meidän oma ryhmä kävi läpi aika suuren sekoituksen ja vain kolme vanhaa (Isla, Raita ja Allu) heitettiin yhteen Saaran entisen ryhmän kanssa. Maanantaisin on siis kahden ryhmän yhteinen 2h:n treeni Demarilla, jossa vuoroviikoin kouluttajina Kallion kova sisaruskaksikko. Mukavaa siis, että saadaan osittain uusi kouluttaja ja uusia ryhmäläisiä, koska uudet silmät katsoo aina niin eri tavalla kuin jo vakiintuneet. Vaikuttaa siis, että kiva talvikausi siltä osin tulossa!

Islan bravuuri kepin kerjäysliike
1286445773_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiistaisin on Fannin treenit, johon saatiin myös uusittu ryhmäkokoonpano. Johanna lupautui ystävällisesti koutsaamaan meitä talven, joten uusia ohjauskuvioita Fannin ohjauspalettiin on luvassa. Ja se mistä minä ertiyisesti tykkään, että Johanna vaatii mua vaatimaan Fannilta sen tasoista suoritusta. Eli vaikka se onkin ei-niin-tavoitteellinen kisakoira, niin treenataan ainakin niin että meille kelpaa vain voitto! :D Ties mitä tässä vielä talven aikaan kehkeytyy tuosta pienestä mustasta.

1286445813_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keskiviikkona on sitten ne jännittävät valmennusryhmän treenit. Eilen oli ensimmäiset ja korostan sanaa jännittävät. Hui, kun oli jännää. Raidalla oli toiset treenit, joten me oltiin ainoita alottelijoita Islan kanssa. Onneks Raita on yleensä meidän vertaistukena siellä. Vaikka viimenen virhe on alkaa vertaamaan ja paineistumaan muiden suorituksesta, niin kyllä se vaan jotenkin levis vähän käsiin. MM-radat kisaomaisesta läpi. Ei siinä ihan nollilla tuuleteltu. Rämittiin kovin vaivanloisesti eka kerta rata läpi, toinen kerta meni jo inan paremmin. Toinen rata tuntui iisimmältä ja toteutettunakin meni ekalla kierroksella vähän paremmin. Pekka oli vetovastuussa ja oli onneksi kovin kannustava ja sain hyviä neuvoja muutamiin juttuihin. Huh, kyllä meillä on aika iso pala purtavaksi tuon valkkuryhmän kanssa. Nyt pitäisi ensin laittaa pääkoppa sellaselle moodille, että tehdään reippaasti omaa suoritusta ja lopettaa se hermoilu. Eiköhän se siitä, ajan kanssa.

Jos edellinen kerjäysliike ei tuota tulosta, niin "mitäs ihmettä mää sitten teen!?"
1286389099_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuo Demari (linkki) on kyllä kiva treenipaikka. Isla on jotenkin vapautuneempi ja täpäkämpi siellä kuin Tallilla. Ratojen välissä oleva pikkukäytävä on oiva tila pitää koira lämpimänä omaa vuoroa odotellessa. Isla keksi eilen uuden tempunkin, jonka sain palkattua ja niinhän se ymmärsi tarjota sitä uudelleen. Pyysin sitä peruuttamaan käytävää taaksepäin, mutta ilmeisesti sen kapeus epäilytti sitä jotenkin ja se peruutti vain muutaman askeleen, jonka jälkeen yritti ota-temppua pahviväliaitaa vasten. Nosti siis toisen takajalkansa aitaa vasten ja kun mitään ei tapahtunut niin se huitasi vielä saman puolen etutassullakin aitaa, se takajalka edelleen ilmassa! Palkkasin sen ihan hämmästyneenä onnen kantamoisesta, mutta se piru vie peruutti ja teki sen uudestaankin! Ja palkka. Se riittikin sen hoksaamaan, että tää oli tosi hieno juttu, jota kannatti yrittää palkan toivossa. Nyt se on pikkuhiljaa nimetty jo "seinäksi", koitin samaa kotona sohvan takaseinää vasten ja toimi! Oikeanpuoleisilla jaloilla seisominen (vasemmat ylös) on sille helpompi, mutta täytyy kehittää se vasemmilla seisominenkin hyväksi, koska se vasen takanen nimenomaan tarvitsisi vähän potkua.
Just yks päivä sanoin Henkalle, että pitäis keksiä uusia temppuja harjoiteltavaksi, niin näin helposti se kävikin. Ja miten hyödyllinen tasapainon ja syvienlihasten treenaukseen!

"Käviskö tää?"
1286445793_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Loppuviikko kuluukin agility-vapaasti. Lauantaina mennään Valkeakoskelle katsomaan lampaita. Toivottavasti mietiskelytauko on tehnyt tehtävänsä ja nähdään jotain merkittävää kehitystä. Siitä lisää viikonloppuna. Sunnuntaina päästään ratkomaan vähän toko-ongelmia Aaltosen Marian koulutukseen ja sielläkin olisi toivottavaa nähdä jotain kehitystä. Siitäkin lisää myöhemmin.

Sitä odotellessa otetaan rennosti!
1286445852_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1286445833_img-d41d8cd98f00b204e9800998e