Viikonloput SM:issä tokokin oli kuuminta hottia. Kirjaimellisesti. En itseasiassa tiedä, mitkä oli viralliset lukemat, mutta yli +30 asteen kai päästiin. Törkee keli harrastella yhtään mitään.

Hieman skeptisenä lähdin matkaan lauantaiaamuna mutta salaa toivoin, että jos nyt edes 1-tulos saataisiin aikaiseksi. Perille päästyä en saanut fiiliksestä sitten millään kiinni ja olin ihan takki auki. Niin oli Ipekin. Meidän ryhmä aloitti juuri ennen lounastaukoa, olin siitä suunnattoman iloinen ettei tarvinnut odotella koko päivää. Kuten eräiden ihanien. Ipen rakkaampaakin rakkaampi Viisel-veli oli keimeissä mukana ja siinähän se menikin päivä rattoisasti. Ipanat eivät jaksaneet varjopaikasta huolimatta onneksi vääntää yhtään painia. Pikainen tervehdyshali suoritettiin ja sitten käytiin lepäämään kylkimyyrynä.

1307996393_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suuret onnittelut Jaanalle ja Viiselille todella hienosta 1-tuloksesta, jolla AVOimen luokan yksilösijoituksessa 5.! Wau! Velipojalla onnistuu tuo tokoilu näköjään helteestäkin huolimatta!Meidän tokoilu ei nimittäin mennyt ihan kaarnan pintaan. Tai ei kai se nyt ihan katastrofimainen suoritus ollut, mutta suurimman osan ajasta tuntui, kuin olisin tehnyt tokoa laiskan lihahyytelön kanssa.


Kehä 1 (Juhantalo)
Paikkamakuu 10 Tuplakäsky alas. Suhteellisen rauhallinen makuu, oli kuulemma katsellut taakseen jossain vaiheessa. Ekalla ylös. Tämä tuomari ei ilmeisesti välittänyt tuplista, koska kuulin monen muunkin saaneen kympin tuplista huolimatta.
Kaukot 7 Taas vasta toisella alas. Ekalla istu-käskyllä katseli maisemia. En oikein tiennyt, olisinko saanut odottaa kuinka kauan, että Ipe olis katsonut takaisin. Seitsemän kuulemma tuplista ja "hidastelusta".

Kehä 2 (Pussinen)
Seuraaminen 7 Ihan jäätävä. Videolta alku näytti paremmalta kuin miltä tuntui, mutta ensimmäisen oikealle käännöksen jälkeen hukkui koira. Ipe oli ihan kahvilla. Lopetuksesta näkee kuinka helteen sulattamat aivot sillä oli, kun seistä töröttää siinä kun vaikka liike loppuu. Ensimmäinen kerta tuokin.
Luoksetulo 8 Stoppi ihan ok. Sivulle tuli ravia! :D Meinasin ruveta nauramaan, että voisitko sää yrittää edes ihan pikkasen?! Ja "sivulle" tuli istumaan kun jalkapöydän päälle.

Kehä 3 (Pörsti)
Nouto 7 Lähti hyvin, vähän rumasti nappasi ja kapula jäi vinosti suuhun. Korjasi palatessa ja sylkäsi mun jalkoihin sen. Nice, kiitos. Liikkurilta tuli "käsky!", enkä oikein tiennyt mitä mun olis pitänyt käskeä. Noutamaan uudestaan vai luovuttamaan vai mitä? Nostin sitten kapulan ja käskytin sivulle, koska siinä vaiheessa tuo oli puolivinosti mun edessä. Ps. meidän kapula jäi Klaukkalaan.
Liikkeestä maahan 10 Vihdoinkin omaa tasoa ja ekalla alas!
Liikkeestä seis 10 Perussetti.
Estehyppy 8 Ipen lemppariliike ei jaksanut innostaa, niin kuuma oli. Se lösähti kun sotanorsu toiselle puolelle ja kauhistelin hetken, että noinkohan se mahtaa päästä enää ylös sieltä. Kynnet estettä hipoen se röhnäs itsensä vaivoin takaisin toiselle puolelle. Ei jaksa pörrö kun on kuuma.

AVO1 pistein 167,67 - ykkönen se on vähän kehnompikin ykkönen. Yksilösijoitus oli 16./102. eli ei paha ollenkaan. Näin jälkikäteen olen ihan tyytyväinen, että saatiin edes tuon verta aikaiseksi noissa olosuhteissa. Lauantai-iltana tuli sitten se varsinainen pommi, kun selasin netistä tuloksia. Joukkuetuloksissa skrollasin suoraan puolenvälin tienoille ja ihmettelin, kun ei meidän nimeä löydy. Mitä vielä! TamSK sijoittui joukkuekilpailussa viidenneksi! Joukkueita oli 69. Edellä oli vaan pari yllätyksetöntä T-Teamiä ja Hollolan tokotiimit - eli jotain HC-tokoharrastajia kaikkia. Ja myö oltiin viidensiä! Kiitos siitä meidän hienoille koirakoille, pistelaskuun otettiin Kati & Into (251p), Anu ja Luu (174,67p) sekä Miinu ja Bertta (185,25p). Lisäksi tiimissä oli Merja ja Kipi pistein 219.

Kotimatka oli pitkä ja kuuma, koska matkasimme aina Karstulaan asti. Palsankoskessa tehtiin pieni vilvoittautuminen, kunnes päästiin omaan rantaan pulikoimaan. Ja voi sitä riemua! LutraLutra on se laji, jossa Ipekin pärjää helteellä.

Levähdyspaikalla Palsankoskella
1307996414_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ilta-auringossa Karstulassa
1307998150_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1307998185_img-d41d8cd98f00b204e9800998e