Vaikka laatikoiden, suolakalojen, sen seitsemän sortin juustojen, suklaan, lusikkaleipien ja muiden vastustamattomien jouluherkkujen turvotus ei osoita merkkiään laskeutumisestaan, niin pakko kai katsoa vähän uuteenkin vuoteen. Eli nyt laitetaan taas mustaa valkoiselle.

Frida
Punainen jatkaa rentoilua ja elämästä nauttimista tositarkoituksella. Koska Fridan ja Islan välit ovat kuluneen vuoden aikana asettuneet paremmin kuin hyvin kohdilleen, niin Frida saapi elää Tampereella. Äiti tahtonee laiskiaista joskus seuraneidikseen, mutta päämajaa pidetään kuitenkin kaupungissa. Fridalle toivotaan terveitä päiviä 365 ja painonlaskua grammoissa 250.

1293717217_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Fanni
Pääpaino tulevalla vuodella pidetään terveyden ja kuntoilun puolella. Eli agility jatkuu säännöllisesti ja säiden lämmettyä kisojakin kolutaan yks jos toinen. Tavoitteena on pitää yllä riemukas kisavire ja sitä myöden juosta puhtaita ratoja. Ihanneaikoihin päästään, jos päästään. Pääasia, että pidetään kivaa ja näytetään yhä vakavammaksi muuttuvan agilityurheilun parissa, että "seurapiiriasusteillakin" voi harrastaa.
Terveyden saralla toivotaan nieleskelykohtauksille loppua, nyttemmin ne onkin aika harvakseltaan kiusaava ongelma - onneksi. BARFaus on kiinnostanut jo pitkän aikaa, joten mikäli tuo närästys ei ota loppuakseen, saatamme tehdä pysyvän muutoksen ruokavalioon.

1293716908_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Unna
Knääpiön kanssa on ollut niin epäonnea elämän varrella, että tavoitteena on saada elää taas yksi onnellinen vuosi. Nyt talvella alkaneet epilepsiakohtaukset on suurin huolen aihe ja niiden tarkkailua ja mahdollista hoitoa arvioidaan tarkasti heti tammikuusta, kun palaamme kaupunkiin. Kohtaukset ei onneksi ole olleet kamalan pitkiä tai vaikeita, joten toivoa sopii että tämän vaivan kanssa pystytään elämään vielä monen monta vuotta. Polvileikkaus tullaan suorittamaan vielä ennen kevättä, toivottavasti vakuutusyhtiön sponsoroimana. Toivoa sopii, että he näkee realiteetit samanlailla kun minä ja eläinlääkäri.
Terveydellisten huolien takana paistaa kuitenkin yksi iloinen vuosi lisää leikkiä palloilla, kuorsata kovaa, päivystää juustoa keittiössä (vaikkei siellä ketään muita olisikaan) ja katsella maailmaa hattaranhuuruisena.

1293717052_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isla
Tehotytöllä on toivottavasti taas yksi tehokas vuosi edessä. Reippaasti alkaneita harrastuksia tullaan jatkamaan yhä reippaammin. Joidenkin osalta saatetaan lyödä vähän isompaa vaihdetta silmään.

Agility
ykkösharrastuksena asettaa odotetuimpia tavoitteita uudelle vuodelle. Tulostavotteista ja menestyksestä ei ole syytä puhua yhtään sen tarkemmin, koska tärkeimpänä asiana on ehdottomasti yhteisen sävelen löytäminen. Se, että tehdään yhdessä töitä, on tärkein tavoite - ehdottomasti. Sen eteen aiotaan treenata tosissaan ja huolella. Yritetään ottaa jokaisesta neuvosta vaari ja jalkauttaa teoriaa käytäntöön. Estevarmuus, radanlukutaita, varma ohjaaminen, kisavarmuus, kisavire - siinä jo aika monta osa-aluetta työstettäväksi. Haastavinta lienee se, että saadaan suunnitelmat toteutettua ja tavoitteet saavutettua sillä mallilla, että loppupäivästä sekä ohjaajalla että koiralla on kivaa. Jos jotain tähtäimiä saa asettaa, niin pyrittäköön siihen, että vuoden päästä voisin asettaa tavotteita SM-nollien suhteen.
Toko tarvitsee eniten potkua ohjaajan suhteen. Ehkäpä joku ulkopuolinen kouluttaja tai treeniryhmä voisi tehdä terää tokomotivaatiolle? Uutta koularia en ehkä lähde hakemaan, joten kunhan AVOin luokka on suoritettu kunnialla, niin eiköhän me suunnata katseemme suoraan ylempiin luokkiin. Koekokemus ei olisi kyllä yhtään pahitteeksi, joten ei liene syytä unohtaa sitä koulariakaan kokonaan.
Hajutunnistusjälki pysyy toivottavasti harrastuslistalla. Heikohkon kouluttajatilanteen vuoksi Tampereella on vähän hiljaista treenien ja kurssien saralla. Mutta jokaiseen treeniin, mihin vain kynnelle kykenemme, osallistumme varmasti. Huippua olisi jos kesällä viimeistään päästäisiin suorittamaan jatkokurssia ja päästäisiin siitä jatkamaan matkaa sellaisiin treeneihin, että ihan oikeasti joskus vielä jonain kauniina päivänä voitaisiin toimia ihan oikeissa etsintähommissa.

Naksuttelu, canicross, valjakkohiihto, uiminen, metsälenkit, Lapin vaellus, kaveripainit, sohvanvaltaus ja monet muut ajanvietteet on sellaisia asioita, mitä tulevanakin vuonna haluaisimme niiin kovin paljon tehdä. Ja jotta kaikki tämä ja vähän enemmänkin olisi mahdollista, toivotaan terveitä päiviä. Fyssari- ja/tai osteopaattikäynnit tulee ajankohtaiseksi jo heti lopputalvesta vaikkei mitään näkyvää vikaa olisikaan. Haluan vain oman mielenrauhani vuoksi tsekkauttaa tuon aika ajoin.

1293717410_img-d41d8cd98f00b204e9800998e