Ootte varmaan kuulleet ns. tuoksukoirista, jotka erittävät (useimmiten) pään rauhasista myskiltä tai muulta tuoksuvaa hentoa hajua? Luulin, että meidän laumasta vain yksi on sellainen, mutta onkin osottautumassa, että niitä on toinen. Meidän mustapirulainen eli Fannihan tuoksuu aina silloin kun se voi hyvin ja on iloinen. Älkää nyt naurako, mutta se ihan oikeasti tuoksuu hennosti siltä, miltä lapsuuden My Little Ponyt tuoksui. Kukkainen tuoksu on ihan selvästi haistettavissa Fannin päälaelta, korvien välistä. Kätevää sinänsä, että närästyksestä kärsivän koiran hyvät ja huonot päivät tietää siitä, että onko tuoksu tallella vai ei. Huonoina päivinä ei tuoksua ole.

Ipe kävi tänään kolmannen kerran vesijuoksussa ja kysyin Elinalta, että onko allasvedessä jotain erikoista, kun Isla tuoksuu pari päivää vesijumpan jälkeen aina erikoisen hyvälle. Elina kummasteli ja sanoi, että ei ole, ihan normaalia kraanavettä se on. Haistelin vielä pyyhkeetkin, jolla Ipe kuivataan, jos niissä olisi joku huuhteluaineen tms. tuoksu. Mutta ei. Hämmästelin, koska olin luonnollisesti ajatellut sen olevan joku tuoksu pyyhkeestä tai jostain muusta sellaisesta. Elina heitti, että jos Isla on tuoksukoira, jonka mielestä allasjuoksu on niin kivaa että se saa aikaan hajurauhasten voimakkaamman toiminnan. Tarkemmin ajateltuna ei ole varmaan kovin kaukaa haettu, koska tuoksu on pääasiassa vain otsalla, jota ei edes pyyhkeellä kuivata, koska se ei kastu juostessa. Lisäksi Ipehän on ihan fiiliksistään koko touhusta - fyssarin pihassa ei meinaa åissalle joutaa, kun vetää täyttä häkää Elinan huoneeseen päin. Normaali fysiokäsittelyssä käydessä tätä ilmiötä ei ole aiemmin ollut. Mielenkiintoista.
Jaa, että miltä se sitten tuoksuu? No ei tuoksu My Little Ponylta, mutta joku hivenen kukkainen sekin on. Jos märän koiran tuoksu olisi positiivinen ja siihen lisättäisiin ripaus savannin kukkasia, niin aletaan olemaan aika lähellä. Eli hienostunut vesipuhvelin tuoksu.



Itse vesijuoksu meni taas oikein mainiosti. Aktiivinen allasaika oli kokonaiset 32 minuuttia. Ravi edelleen suoraa ja tasaista. Kävelyn kanssa edistyttiin, kun otettiin avuksi pätkä uimapötköä, joka laitettiin mahan alle. Sen avulla peitsi saatiin karsittua pois ja saatiin kunnon pätkiä kävelyä. Kävelyssä vain huomaa sen toispuoleisuuden. Vasemman takasen askelluksessa pylly heilahtaa voimakkaammin kuin oikean eli se vasen on vähän sellanen könömpi. Hitaaaassa vauhdissa kävely onnistui ilman uimapötköäkin, mutta heti kun nosti vauhtia niin peitsaus alkoi. Pääasia kuitenkin, että saadaan keinolla millä hyvänsä hyviä kävelypätkiä, ne kehittää niin hyvin syviä lihaksia.

Syvien lihasten treeniä jatkettiin iltaruoalla, kun päätin naksuttaa Ipelle takajalkojen nostoa. Otettiin laatikko avuksi, mutta näyti varsin hyvältä homma jo muutaman toiston jälkeen ja nosteli koipiansa ilman laatikonkin tukea.  Jos tätä treenaisi jonkun aikaa ja sitten otettaisiin etusten vuoro. Siitä sitten sovelletaan ja säädetään jokunen kerta, niin saadaan se nostamaan diagonaaliset ihan ite! ;)

Fanni on naksuttelussa varsin all-over-the-place -tyyppinen yrittäjä, joka kerkeää tarjota yhtä jos toista ennen kun kerkeää kissaa sanoa. Sen kanssa onkin hauskinta siepata joku päätön liike, jonka palkitsemisesta se hyvinkin nopeasti hoksaa alkaa toistaa sitä. Esimerkiksi "syöksy maton reunalle ja tee kolmesataakuuskymmentä". Kauheen kätevä ja hyödyllinen temppu noin niinkun arkielämää ajatellen...