Jotta teidän runsaslukuisten blogiseuraajien (:D lukeekohan tätä kukaan? :D) ei tarvitse huolestua seuraavasta yltäkylläisestä treenivuodatuksesta, lienee syytä kertoa, ettei me suinkaan olla koko viikkoa treenattu. Ollaan myös katseltu televisiosta Frendejä:

1246990320_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kehuskelin tänään tokotreeneissä Evelle, että "me ollaan maattu koko viikkoa". Mutta ei hätää, kuullostaa laiskemmalta mitä se todellisuudessa on! Me nimittäin ollaan tehty tehostetusti maakuutreenejä koko viikko sen jälkeen kun viime viikon treeneissä kypsyin siihen, ettei mun koira osaa edes maata käskystä kunnolla. :D Osas se juu kaikkia kivoja temppuja, mutta eihän me mitään makaamista oltu treenattu. Vaan nyt ollaan - ja sen huomaa! Paikalla makuutakin treenataan pienesti joka aamu, kun laitan Islan makaamaan olohuoneessa ja vien ruokakupin portin toiselle puolelle eteiseen. Palaan koiran luokse olohuoneeseen ja vapautan syömään. Kauniisti pysyy, eikä ole toistaiseksi varastanut ollenkaan. Ainoa ongelma kohta on silloin tällöin koiran luokse paluu, jolloin Isla joskus nousee luvatta istumaan juuri ennen kun tulen sen viereen. Mutta eiköhän sekin treenaamalla korjaannu.

Meillä on muutenkin ollut melkoisen tokotäyteinen viikko ja myönnettäköön, että joku pieni tokokärpänenkin on saattanut puraista. Käytiin äiskän kanssa männä viikolla shoppailemassa Nekalan löytöliiterissä (jestas, sieltä löytyy mitä vaan!!) ja ostin sieltä ruutumerkit, joita ei olla vielä kyllä testattu. En oo oikein kai vielä päättänyt, millä tavalla aion ruutua alkaa treenaamaan. Loppusuoralla on kosketusalusta tai leluavusteisesti kutsuruutu. Vaakakupissa on se seikka, kummassa on enemmän imua eli kumpi saa aikaan suuremman nopeuden.

Yhden mahtavan oivalluksen (serendipity, thank you Bill!) tein hauskuutellessani Islan kanssa yks ilta pihalla. Seisominen on tuntunut mulle aivan utopistiselta opettaa koiralle sillä tavalla, että se oikeasti oivaltaa mistä on kyse. Vahingossa hoksasin, että Islan peruuttaessa pienellä käden liikkeellä se pysähtyy kuin seinään. Tätä siis naksulla vahvistamaan ja lisäämään siihen 'seis'-käsky. How simple is that?!

Tänään lähdin treeneistä kotiin totaallisella "hyvä treeni, parempi mieli" -moodilla. Siitäkin huolimatta, että olin kylmissäni ja jalat märkänä (Kalevassa paistoi lähtiessä aurinko ja Hervannassa tuuli ja satoi koko tunnin).
Isla toimi todella hyvin ja vire pysyi koko treenin ajan hyvänä. Ja sillä todellakin on tullut keskittymiskykyä ja itsehillintää vähän lisää, koska se jaksaa tehdä töitä eikä haikaile koko ajan vierustoverin luokse.
Uusina juttuina treenattiin suunnan näyttöjä, jotka oli Islalle helppo homma. Tässäkin on taas pieni mutta matkassa, joka on kohdannut mut tokossa jo monesti: mitä käskyjä käytän? Agilityä varten on olemassa vasen/oikea, mutta onko ne järkevää sotkea myös tokoon? Aika näyttää :D
Pohjustettiin myös tunnistusnoudon alkeita pienellä namietsinnällä, joka ei jostain syystä kiinnostanut Islaa mitenkään ylimääräisesti, siitäkään huolimatta, että maassa oli nakin paloja, jotka pitäis olla vetovoimaisia nameja sille.
Ruutua treenattiin kutsuruutuna, joka on Islalle mieluinen. Leluruutuun ei ekalla kerralla imenyt ihan niin hyvin, mutta kun hoksas homman niin teki tosi hienon ruutuun menon. Näköjään kuollut lelukin on Islalle tarpeeksi hyvä palkka, kerran vauhtia piisas.

Agilityn osalta sellaisia kuulumisia, että tehtiin viime viikolla ensimmäiset hyppytekniikkatreenit, josta luvassa videomateriaalia myöhemmin. Ihan perussarjaa (6 jalkaa) muutamia toista. Näitä olisi tarkoitus tehdä ainakin kerran, mielellään kahdesti, viikossa ja pikkuhiljaa alkaa varioimaan perussarjaa.
Fanni veti viime tiistaina järjettömässä helteessä hienot agitreenit, siitäkin huolimatta, että se kieltäytyi kesken kaiken menemästä keinulle. Lopuksi onneksi saatiin onnistunut keino reippaalla vahdilla, joten toivoa saattaa, ettei ongelmaa ole jatkossa. Torstaina olis Tamskin iltakisat ja jos säätiedotukset pitävät paikkaansa, joudutaan kai kisaamaan vesisateessa. Eli taitaa olla tyhjä arpa meidän kohdalla. Mutta rennoin mielin ja treeniomaisesti pyrin vetämään molemmat startit.

Väsäsin viikonloppuna Islasta kesävideokoosteen, joka löytyy TÄÄLTÄ.

Stay tuned! ;)