Tiedättehän ne koirakoulutuksen riippakivet, jotka ei jostain syystä onnistu millään ja motivaatio on kadonnut ennen kun sitä on kerennyt edes metsästää? Mulle tämä ahdistuksen aiheuttaja on tokossa ollut nouto. Minä kun olen viimeksi noutoa opettanut seisojalle, jolla noutaminen on vähintäänkin veressä. Islahan hakee mitä tahansa sille heittääkään, mutta se viimenen silaus, perusasentoon tuleminen ja sen kirotun kapulan suussa pitäminen siinä tönöttäessä on ollut ihan utopistinen ajatus Islalle.
Kuten kunnon koirankouluttajan kuuluukin ratkaista ongelmia (NOT!), olen tietenkin hukannut koko kapulan pois silmistä = pois mielestä. Viime talvena sillä vähän läträttiin, mutta sen koomin ei olla noutoa ajateltu. Kunnes eilen.

1275141797_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päätin ottaa puistoon kapulan mukaan, hetsasin sitä vähän kapulalla ja heitin. Tullessa sillä olikin ihan eri tekemisen meininki kun ennen, mutta palkkasin vaan vauhdista lelulla vauhdikasta noutoa. Seuraavalla heitolla hihkasinkin sille tulomatkalla "sivu!" ja !!jumaleisson!! - se piru tuli kapula suussa sivulla ja ja jäi siihen kenottaan. Olin varma, että se sylkäseen sen pois heti kun liikutan vähänkään kättäni, joten kehuin sen kovasti siihen ja varovasti otin kapulasta kiinni. Mutta ei se mitään sitä sylkässykkään, vaan piti kiinni niin, että sain parikin kertaa antaa luovutuskäskyn! :D SE OSAA SITTENKIN!
Ei ollut edes onnen kantamoinen, koska tehtiin vielä 4-5 hyvää suoritusta. Tokihan käskytän sen vielä sivulle tullessa, mutta se ei ole kovin vaikeaa häivyttää ja ottaa vaikka pienellä käsiavulla.

Kuvat ja video tältä päivältä. Vettä satoi, mutta pakko oli päästä treenaaaa!

[TOKO] Nouto from Laura J. on Vimeo.

On nämä bortsut kummallisia. Tää ei oo ensimmäinen (eikä varmaan viimenen) asia, minkä se on oppinut ilman treeniä. Mun treenivinkki on tästä lähtien: uutta juttua kun lähdet alustamaan, eikä hommasta meinaa tulla mitään, niin jätä koko homma pois ohjelmistosta ja tuo se takaisin aikaisintaan parin kuukauden päästä - koirasi on oppinut asian ihan itsekseen sillä välin! Pitäisköhän perustaa koirakoulu? :D

Treenattiin muutakin
1275142636_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rrrrrrengas on tehotreenissä, kun se on niin turkasen epävarma - näkkeehän sen noista takakoivistakin...
1275142508_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Pienet ei perusta kun sorsien ja pulujen takaa-ajosta Sorsapuistossa
_small.jpg

Me so happy <3