Vastahan vuosi vaihtui ja nyt alkaa olla 1/12 tätäkin vuotta takana. Hurjaa. Niin se aika menee nopeasti.
Tunnen itseni onnekkaaksi, että pääsen karkuun lähes tulkoon koko helmikuuta. Siis tätä Suomen helmikuuta. Koirat lähtee viikon päästä Hannan kyydissä Karstulaan viihdyttämään Fridaa ja Ritaa. Ne saa olla siellä kolme viikkoa niinku siat pellossa, joten niillä on kissan päivät tiedossa.
Me palataan Henkan kanssa sitten loppukuusta takaisin Suomeen ja toivotaan, että Uuden-Seelannin aurinko jaksaa lämmittää viimeisten pakkasten yli, kohti kevättä! En muista, että olisin koskaan aikasemmin odottanut näin paljon kevättä.

Meillä on täällä viikonlopun ajan pieni hoitokoira. Yksikään hoitokoira ei ole ollut näin vaivaton ja huomaamaton. Viivi menee lauman jatkona hyvin kivuttomasti.
         

Meidän koirat ei ole kovin vieraskoreita, vieras nukkukoon lattialla:


Tokoa ollaan treenailtu Islan kanssa oikeastaan päivittäin. Yritän saada ALO:n liikkeet (hyppyä lukuunottamatta) jokseenkin mallilleen ennen kolmen viikon taukoa. Luoksetuloon otin ihan uuden lähestymistavan kun edellinen ei jotenkin pelannut. Ollaan tehny nyt vauhdista läpijuoksuna ja sivulle tulona leluhetsauksella virettä nostavia toistoja, jotta saataisiin varmuutta ja vauhtia liikkeeseen. Vaihdoin käskynkin tyystin.
Liikkeestä jäävät on melko hyvällä mallilla. Liikkeestä maahan on jo aika valmis ja tehty ihan kokonaisia toistoja joka treenauksella muutamia. Enimmäkseen palkkaan välittömästi maahan menon jälkeen, että pysyy terävänä. Liikkeestä seisominen on kans ok. Kokonaisina en ole tehnyt vielä, vaan palkkaan pysäytyksestä.
Seuraamista otin eilen pitkinä pätkinä ja hyvin kesti palkkaamattomuutta. Liikkeestä jäävät näytti olevan niin lihasmuistissa, että Isla jäi välillä seisomaan vaikka en puhunut mitään tai tehnyt mitään erikoisuuksia muutenkaan. Käännökset ok, vasemmalle parempi kuin oikealle, jossa valuu vähän irti. Täyskäännös on Islan bravuuri, joka on kyllä aika hieno. Oma kehu ei haise, koska en oo joutunut tekeen edes kauheesti hommia tän takia. Isla vaan hoksas sen tosi hyvin.  Meillä täyskäännös tehdään siis vasemmalle kiertäen, jossa koira kääntyy ainoastaan takapäätään liikuttaen.
Ensi viikolla kiritään vielä vähän luoksetulon ja liikkestä seisomisen kanssa, jotta maaliskuussa saadaan treenit asennoitua sille mielelle, että kisoihin ollaan menossa. Tosin kisauran korkkaus tapahtuu vasta huhtikuussa, koska tuomiopäivä lyötiin luukkoon tällä viikolla. Eli siis olemme menossa luustokuviin 12. maaliskuuta, josta tietysti seuraa karenssi dopingsääntöjen mukaisesti.