Isla täytti maaliskuun viimeinen päivä 3 kuukautta. Iso rontti jo! :D Keskiviikon viikottaismittauksissa (13 vko) painoa oli 7,5 kiloa ja korkeutta epämääräiset 38-39 senttiä.

1238676111_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oltiin viime viikonloppu Karstulassa nauttimassa ihanasta kevätauringosta ja rentoutumassa. Joka päivä tehtiin pitkä metsä-/peltolenkki, joten koirat olivat kyllä onnensa kukkuloilla. Rita muistutti taas pariin kertaa Islaa siitä, ettei liian innokkaasti sovi vanhuksen päälle tulla, mutta yhden todistettavan kerran Rita jopa innostui leikkimään Islan kanssa ja pisti painiksi pellolla, kun oli sopivasti vielä kantohanki.

Minä värkkäsin iskän kanssa agiesteitä kotitreenausta varten. Valmiiksi saatiin kaksi siivekettä hypylle, irtorengas ja 4 speedbumpia. Puomin alastulo jäi vielä työn alle, mutta eipä sille onneksi ole vielä kiirekään. Siivekkeiden kanssa treenataan cik&capia ihan sisätiloissa ja kunhan tuosta vähän aurinko kuivattaa tuota kenttää tien toiselta puolen, niin päästään bumpeilla tekemään hyppytekniikkatreeniäkin. Onneksi tässä ei ole kiire mihinkään kun tuo penskakin on vielä niin pieni, että sen juokseminen on välillä vähän mitä sattuu. Tosin kyllä se jo niin lujaa menee, ettei Fannikaan enää pääse karkuun siltä juosten - kuten kuvasta näkyy.

1238678733_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kehon hallintaa ollan naksutellen treenattu, työn alla on mm. eri jalkojen nostaminen yksitellen. Peruuttamista ollaan treenattu ja sitä jalostetaan niin, että se ottais takajaloilla 2on2offin targetille, joka taas etenee jossain vaiheessa siihen, että targetti nousee ylemmäs. Mutta kaikki aikanaan.
Tässä on pieni videopätkä erään aamun naksuttelusta. Minä käytän palkkana siis ihan pelkkää kuivaruokaa, jota se harvoin saa ihan suoraan kupista, vaan ruoka tulee naksutellen. Kummasti se on motivoitunut ihan pelkkään kuivaruokaan!

Fannin kanssa oli eilen superhyvä agitreeni! Se on niin innoissaan kun pääsee yksinään johonkin, joten sillä on kyllä ollut tosi hyvä vire nyt treeneissä. Eilen tehtiin useampia ohjausharjotuksia hyppysarjoilla, jotka normaalisti olis Fannille tosi hidasta ja vastenmieleistä puuhaa, mutta hirvee into ja imu siltä löytyi ihan hypyillekin. Persjättöä treenasin, joka rupesi sujumaan jo ihan hyvin - heti sen jälkeen kun pidin huolen siitä, etten itse juossut päin estettä. ;) Yhteen tiukkaan mutkaan koitin jaakotusta, mutta Fanni jäi niin hölmistyneenä katsomaan mua, ettei se ollut kovin menestyksekästä.
Minna näytti yhteen kohtaan myös poispäinkäännöksen, jota en ollut koskaan aikasemmin tehnyt, saati Fannikaan, mutta niin se vaan luki sen ällistyttävän hyvin ja taipu hienosti hypylle, josta jatkettiin kepeille. Kepit menee verkoitta oikealta puolelta jo ihan hyvin, vauhtia sais olla vaan enemmän. Vasemmalta puolelta ilman verkkoja ei onnistu vielä oikeestaan ollenkaan, joten verkoilla tehdäänkin tehotreenauksena sitä, että ohjaan itse vasemmalta.
Keinu oli taas kiva jopa siinä määrin, että Fanni yhdessä vaiheessa karkasi sille. Normaalisti en olisi järin iloinen, jos koira karkaa väärälle esteelle, mutta jos keinussa on niin suuri imu, niin siitä en voi kyllä kun iloita!
Vielä on muutaman viikon treenit, jonka jälkeen tuli parin viikon tauko, kun lähden Itävaltaan kahdeksi viikoksi opiskelemaan. Tauon jälkeen onkin sitten jo toukokuu ja me aloitetaan (taas) kisaaminen. Huippukivaa!

 

1238782016_img-d41d8cd98f00b204e9800998e