Mun puhelin kysyy vähäisen akun aikana, että laitetaanko puhelin virransäästötilaan. Voispa ihmisenkin laittaa virransäästötilaan nappia painamalla. Onneks on lähes yhtä tehokasta lähteä maalle ja olla siellä pari päivää kuin sika pellossa. Paluumatkalla kaupunkiin voi sitten herätä siihen, kun hirvikärpänen kipittää otsaa pitkin.

Kyttäkaksikko valmiustilassa
1317055548_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sienisato oli runsas ja ilahduttava, löydettiin kaksi uutta suppilovahveropaikkaa, josta yhteensä kerättiin lähemmäs 10l sieniä. Osa oli vielä niin pieniä, että saavat rauhassa kasvaa lokakuun, jolloin paikka on varmaan tupaten täynnä suppiloita! Mumskis <3 Nyt pitäisi varmaan opetella kuivaamaan niitä, koska akuuttia tarvetta noin suurelle määrälle ei ole. Voi syksyn herkkuja! Sunnuntaina syötiin oman maan perunoita ja itsekerättyjä kantarelleja kastikkeena. Näin ihmisen pitäis oikeesti elää.

1317055778_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sen lisäksi, että lilluttiin kahtena iltana lämpimässä paljussa niin pitkään, että tuli jo pimeää ja tyhjä katse päällä saattoi tuijottaa järvelle totaalisessa offline-tilassa, saatiin aikaan jotain hyödyllistäkin. Tokoiltiin Ipen kanssa kaukoja ja ruutua sirkusmoodilla eli pääasia oli, että kaikilla oli vaan kauheen kivaa. Ruutu alkaa olemaan jo ihan kelpo, vaikka sitä on tosi vähän treenattu. Kaukot on syystä tai toisesta Ipelle ihan kieliposkella temppuilua välillä, mutta en oo halunnut alkaa tekemään siitä turhan vakavaa, koska hienosäätöä voi suorittaa sitten matkan varrella. m-s-m-vaihdot on ihan hyviä hissejä, joskus innostuksissaan se hissi vaan pomppaa puolimetriä eteenpäin kun nousee ylös. Teknisesti tällä hetkellä heikoin on varmaan s-i-vaihto, jossa siirtää inan takajalkoja eteenpäin. Vartaloavulla sekin ihan ok. Melkeen tekis mieli alkaa olemaan vähän aktiivisempi tokon suhteen, koska ihan kuumottelis voittajan-koe vaikka jo talveksi.

Sirkuksesta siirryttiin sitten vankilaan, kun otettiin metallikapula esiin. Melkeen liikuttavaa, kun toinen tietää mistä on kysymys ja koittaa muun muassa nokalla pyörittää kapulaa lähemmäksi mua, mutta aina kun urhoollisesti yrittää ottaa kapulan suuhunsa tulee sylkäisyrefleksi välittömästi. Kun ei houkuttelut, naksuttelut ja namit auta, niin piti ottaa vähän natsi-kurilla asia käsittelyyn. Kapula suuhun ja kuonosta kiinni niin kauan kun ei enää kielellä yritä kapulaa sylkäistä. Hyviä pitoja saatiin näin, mutta eihän se kivaa ole. Saas nähdä saadaanko me koskaan tuota metallia noutamaan. Hyviä siedätysvinkkejä otetaan vastaan.

Kuormituksen sietokykyä testattiin, kun löydettiin starttipistooli (jonka muuten sain lainaksi kaupunkiin eli jos joku haluu paukkutreeniä, niin pyssy löytyy). Haulikkoa tuo on järvellä kuullut ja reagoi niihin jähmettymällä ja tuijottaen äänen suuntaan, jonka jälkeen jatkaa pian normaalisti touhujaan. Ensin ammuttiin yksi laukaus niin, että leikittiin vetoleikkiä. Piti hyvin otetteen ja silmämunat vaan kääntyi äänen suuntaan. Sitten otettiin kaksi paukkua peräkkäin, edelleen leikkien. Taas vain mulkaisu. Neljäs ammuttiin niin, että seisottiin passiivisina. Tiukka tuijotus äänen suuntaan, jonka jälkeen nappasi lelunsa maasta ja siirtyi parin metrin päähän makaamaan ja seuraamaan tilannetta. Viides ja viimeinen vielä niin, että leikittiin. Leikki paukun jälkeen tosi löysästi, mutta palautui nopeasti.

Koirilla on ihailtava taito vaipua virransäästötilaan. Ei haittaa, vaikka pieni hiirulainen vääntelisi viiksikarvoja.
1317055760_img-d41d8cd98f00b204e9800998e