Toinen kerta verhoilua takana. Pääsin jo vähän kurkistamaan tuolin todellista luonnetta, kun istuinosan purkaminen lähti käyntiin. Siinä vasta oli urakkaa! Niitit alkoi olemaan jo ihan pala kakkua, mutta pehmusteena käytetty meriheinä oli ommeltu niin kiitettävän vakaumuksella kiinni, että sen kanssa sai ihan taistella. Se jäi lähtiessä vielä takasaumastaan kiinni, ajattelin ensi viikolla taistella uudella tsempillä sitä vastaan.

1315923898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1315924015_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Käsinojat on paljastettu pehmusteista, samoin istuinosan reunat. Istuinosan päällinen oli se kova vastus, joka jäi vielä odottamaan ensi viikkoa. Katselin tänään jo vähän opettajan kangasvalikoimia ja pyörähdin kauppareissulla myös Eurokankaassa. Hakusessa on petroolinsiniseen tai turkoosin menevä, suhteellisen pelkistetty kangas. Tuoli on itsessään jo niin korea puukoristeluineen, että en halua kauhean prameaa kangasta. Oma tyyli kun on aika pelkistetty ja maanläheinen. Yks vaihtoehtohan olis vetää siihen kangas, joka olis aivan tuolin tyylin ulkopuolelta. Marimekon Muijaa tai Kivet koreilemaan silmiinpistävissä väreissään. Mutta pelkistetty kokonaisilme olisi muunneltavuutensa puolesta varmasti parempi ja saahan siihen laitettua pikkutyynyn mistä tahansa sateenkaaresta jos yksvärisyys alkaa tökkiä.

1315925032_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onneksi vielä on pitkä matka siihen, kun kangasta aloitetaan työstää tuoliin. Tässä kerkeää mielipide muuttua vielä moneen kertaan.

* * * * *

Ipekin harrasti eilen omanlaistaan verhoilua, kun kuori molemmista takajaloista peukalon pään kokoiset anturan palaset pois. Tallin kumimatto taisi olla kesän jäljiltä ulkona treenanneelle vähän turhan pitävä, kun ei liiraus onnistunutkaan vanhaan malliin. Kertaakaan ei treenin aikana valittanut, vasta kun lopeteltiin pelästyin kun ontui toista takajalkaansa. Onneksi kyseessä oli kuitenkin vain uusiutuva luonnonvara, joka toivottavasti palautuu kohdilleen loppuviikon aikana. Viikonloppuna pitäisi nimittäin kisata. Nyt siis ulkoillaan muovipussit jaloissa ja sisälläkin hiihtää urheilusukissaan, koska tassut on tuhdin salvakerroksen peittämät. Tekevälle sattuu.