Agility. Meininki on laskenut kun lehmän häntä. Pakko myöntää, että harmittaa pikkasen se, ettei päästy alkuperäiseen tavoitteeseen. Joka siis oli se, että oltaisiin noustu kolmosiin alkukesän aikana, jotta olisi ollut koko komea vuosi aikaa kerätä SM-nollia. En tiedä, kuinka hölmöä oli edes asettaa moista tavoitetta, mutta tuloksia katsoessa se ei ollut mitenkään naurettavan epärealistinen. Kun tulosputki saatiin sen masentavan pitkän HYLlyn jälkeen auki, niin siellä on kuitenkin 5 kappaletta vitosia, eikä ne meidän muutamat 10 ja 15 mitenkään säälittäviä esityksiä ole ollu. Se yksi toiveikas LUVA siellä nyt on, mutta kesä- ja heinäkuun aikana on niin suunnattoman huonosti kisoja, että tässä on todennäköisesti edessä kahden kuukauden kisatauko. Elokuussa sitten - uudella tsempillä.

1307472502_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tietenkin oon hurjan tyytyväinen, että ollaan saatu fiilikset kohilleen kisoissa ja vire on ollut ajoittain jopa todella kohdillaan. Takkujen kisoissa kadonnut jännitys ei koskaan onneksi tullut takaisin, vaan sen jälkeen ollaan aina lähdetty radalle hyvällä fiiliksellä. Kunnon tekemisen meininkiä ei olla aina saatu päälle, mutta pääasia että se kalama jännitys on tiessään.

Helatorstaina käytiin Janakkalassa. Haettiin 15 ja 5. Ekaa rataa ei ole videolla kun olin vähän viime tingassa paikalla, koska radat oli etuajassa. Alkusuoralla meinasin heittää hanskat tiskiin, kun tuomari nosti vitosen puomin YLÖSMENOLTA! Tilastovirhe paholainen, toivottavasti. Kontaktivirheestä (kisahistoriani eka kontaktivirhe!) järkkytyneitä kaahoteltiin sutjakkaasti 4,20 m/s etenemällä maalin parin ja matkalta ropisteltiin pari rimaa. Toisella radalla, joka oli sama kuin eka mutta toistepäin, se sama pahainen putki-hyppy-putki rima tuli alas. 5. Muuten ihan kelpo, joskin vähän rauhallisempi rata. Sinne meni meidän LUVA.



Sunnuntaina oman seuran kisoissa Hakametsän hallin kupeessa oli kuuma päivä ja ajatukset jotenkin sekaisin. En saanut kunnon tatsia taas touhuun. Ekalta radalta Ipe otti kiellon heti 4. hypyltä. Mielestäni olin kuitenkin tarpeeksi ajoissa vetämässä koiraa hypyn yli, mutta en kai sitten käskyttänyt kunnolla. Viimenen rimakin tuli alas, kun kehuin sitä kun tulikin ohjaukseen, vaikka näytti hetken siltä että kaahottaa omille radoilleen.
Toinen rata oli niin kutkuttavan kiva profiililtaan, haastava kyllä, mutta juuri sellainen mitä me ollaan paljon treenattu. Konsultoin Saara-koutsia alkurataan (kiitos!) ja uskaltauduin tekemään persjätön, jonka jälkeen unohdin sitten käskyttää koiraa ja sieltähän se sujahti takaakiertoon. HYL.



+Janakkalassa eteen-käsky ;)
+Tampereen ekalla radalla niisto ok
+Samalla radalla puomin jälkeinen persjättö
+Tokan radan keppien sisäänmeno; keinulta pitkä vienti avoimehkoon kulmaan

Päiväunilaiset
1307472237_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä on tosiaan lauantaina tokon joukkue-SM:t. Jaiks.

Kuulemiin!

Ps. Kuvasin jokusen otoksen Tamskin kisoissa kolmosten koiria. Niitä löytyy täältä.