Tampereen kisojen jälkeen sunnuntaina paljastui, että Isla aloitti juoksunsa n. 2 viikkoa odotettua aiemmin. Tämän päivän Hyvinkään kisat jouduin siis perumaan ja ensi viikonlopulle kaavailtu Jyväskylä jäi pois ohjelmistosta. Maaliskuun alusta sitten taas kisakuvioihin kiinni. Siihen asti treenataan. Treenataan. Treenataan.

Pätysen Jukan kuva Hyvinkäältä.
1297519361_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maanantaina treenattiin tehostetusti kontakteja. Hurjan hienoa oli se, että vaikka oltiin kentällä jossa on nitkuvat puiset kontaktiesteet, joita se on ennen kauhistellut, niin Ipellä oli ihan täysmeno päällä. Puomilla oli vauhtia ja sähäkkyyttä, nopea kontakti ja pysyi hyvin. Häiriölelun heittämisestä vapautti itsensä, mutta toisella kerralla jo pysyi. Putki ansa puomin alla ei kiinnostanut ylösmenossa ollenkaan.

A:lla putkiansa koitui vähän kohtaloksi, kun kerran mennään putkeen niin sitten mennään putkeeenputkeenputkeen... Kuola valuen ja silmät kiiluen se viuhus sinne putkeen uudestaan ja uudestaan. Testasin sen estekäsky-kuuloa ja ei se ihan toiminut. A ja putken päät molemmin puolin. N. 5 metrin päästä pitelin kiinni ja hetsasin milloin kumpaankin. Ekoilla kerroilla meni A:lle ihan tulessa, mutta kun seuraavaksi käskytin putkeen, niin se junnas sinne A:lle väkisin pariinkin kertaan. Kun vihdoin meni putkeen ja sai palkan, niin muuallehan se ei mennytkään sen jälkeen kuin putkeen. Pieni työ saatiin tehdä, että A:lle vihdoin nousi.

Treenasin myös saksalaista ja tuplaputken päihin vientiä. Seinään loppuvat kepit oli myös treenin alla, kun aikaa oli tavallista enemmän. Pariin kertaan keskytti tokavikasta välistä, mutta hyvin pujotteli loppuun kun ei kamalasti itse vedättänyt sivuun.
Hyvin män pörrö juoksupöksyt jalassa treeneissä. Eipä käynyt edes mielessä epäillä, että mitä se mahtaa pöksyistä tuumama, ekaa kertaa kun olivat jalassa. Pukemisen jälkeen kerran vilkaisi taakseen ja sitten mentiin!

Tuomarin sijoittautumisesta ja ohjaajan puuttumisesta voitte varmaan päätellä, että tässä mennään jo HYLlyllä. (Kuva: Jukka Pätynen)
1297519389_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keskiviikkona valkkureeneissä oli Pekan tekniikkarääkki. Nostettiin hatusta pari ohjausta ja este, joka piti sisällyttää pienelle pätkälle ja sitten rataa suunnittelemaan. Kivat treenit, opin sylivekin, joka oli mulle ihan uus juttu. Ja sitten saatiin ihmisnuoli työn alle. Mulla oli pikkasen ongelmia ajoituksen kanssa, milloin hätäilin ja stoppasin liian heikosti, milloin seisoin Islan edessä niin että rimat lenteli ja kerran Ipe jopa tuli riman ali, kun ei tohtinut sentään syliin hypätä. Jaakotus oli hyvä, Isla lukee sen kivasti ja kääntyi hyvin.

Kuntotreeniä ollaan tehty hiihdon merkeissä. Sunnuntaina oli suojakeli ja niin tahmea baana, että en meinannut pystyssä pysyä kun sukset haukkas suojalunta koko ajan. Torstaina oli sitten paremmat olosuhteet, joku -10 astetta pakkasta. Hyvin luisti. Islalle oli jäänyt edellisen kerran horjahtelusta vähän epävarma fiilis ja meinas aluksi tulla viereen juoksemaan aina kun tuli epätasapainon hetki. Hetsasin sitten aina kunnolla vetoon ja lopulta saatiinkin taas kunnon kiitolaukkameininki pälle.
Nyt on ollut mielettömän kauniita päiviä, eilenkin oli pakko hakea luistimet vintiltä ja käydä luistelemassa 8,5 kilsan verran tuossa tien toisella puolella. Oli melkeen puhdistava kokemus vetää rinkiä ja kuunnella hyvää musaa.