Nyt se on tehty. Ensimmäinen virallinen tokokoe kahlattu läpi. Jännitin aivan älyttömästi viimeset pari päivää ja aamullakin oli kamala olo. Mentiin sillä asenteella, että mennään hakemaan kisakokemusta - tehdään hyvä paikkamakuu, jäävät joko onnistuu tai ei, muut tehdään omaa tasoa eli hyvin.

Luoksepäästävyys 9 Isla heitti selälleen kahdesti kun oli niin liikuttunut tuomarilta saamastaan huomiosta.
Paikkamakuu 10 Haisteli molemmin puolin tuulta ja vaihtoi toisen etutassun asentoa kerran, mutta hyvin pysyi. Ekalla alas ja ylös.

Paikkamakuun jälkeen oli tosi hyvä fiilis ja jännitys vähän laukesi onnistuneeseen suoritukseen. ALO-luokassa oli 11 koiraa ja me oltiin viimeisiä, joten jouduttiin odottamaan omaa vuoroa melkein 1½h, joka vei vähän mehuja pois. Lähdin n. 20 minsaa ennen meidän vuoroa virittelemään jääviä ja otin pientä seurauspätkääkin, kaikki meni hienosti ja koira oli ihan fiiliksissä. Vaan miten sitten kävikään. Mentiin kehän reunalle odottamaan vuoroa ja tein emämokan! Päästin Islan myllyttämään 12-viikkoisen bernipennun kanssa, kun katsoin että meidän vuoroon on vielä aikaa. Mutta kas, kohta pitikin olla jo kehässä ja hätäseen sinne. Painimisen jälkeen tokomoodi ei sitten lähtenytkään käyntiin...

Seuraaminen kytkettynä 7 Isla on viimeksi seurannut noin huonosti silloin kun se ei tiennyt mitä seuraaminen on! Se oli ihan päiväkävelyllä ja haahuili sinne tänne. Aivan kamalaa! Kyllä otti päähän. Viimeisellä loppusuoralla muisti hämärästi kontaktin, mutta se oli jo vähän myöhästä.
Seuraaminen taluttimetta 8½ Nyt oli jo nähtävissä jotain seuraamista, mutta tuntui vähän kun olis lammasta seuruuttanut.
Liikkeestä maahan 0 Tää on meillä jäävistä huomattavasti vahvempi, mutta...no can do.
Luoksetulo 9 Mulla oli kuulemma "liian voimakas kontakti koiraan" lopussa, siksi -1p. Nice.
Liikkeestä seisominen 8 Lammas oli vähän omissa ajatuksissaan ja jäi istumaan kun piti lähteä liikkeelle. Ihan kahvilla koko koira.
Estehyppy 9 En edes muista mistä se ruinas ton yhden pisteen pois, minusta se meni hyvin.
Kokonaisvaikutus 8

156p - 2. palkinto
Tuomari Kaisa Lähdesmäki

Jos paikkamakuukin olis mennyt reisille olisin varmaan lopettanut koko tokon, mutta kyllä mulla tyytyväisyys jää nyt vähän pettymyksen jalkoihin. Eihän siinä mitään, jos koira ei oikeesti osaisi tuon kummemmin, mutta kun se osaa. Ja ollaan tehty järjestäin hyviä treenejä - ainoastaan liikkeestä seisominen on ollut vähän arpapeliä ajoittain. Tietysti vaikuttaa kokemattomuus ja pitkä odottelukin varmaan, mutta kyllä ruoskin itteäni vielä pitkään siitä kehään menosta, ei ois missään nimessä pitänyt päästää sitä reuhuamaan omiaan, vaan pitää se virittelyssä haettu tokomoodi päällä. Ei kai sitä muuten virittelyksi kutsuttaisikaan!? *hakkaa päätä seinään*
Estehypyn ja luoksetulon tuomio jäi vähän ihmetyttämään. Minähän siis hymyilen ja katson koiraa kun se juoksee luoksetulossa iloisesti sivulle, mutta se oli kuulemma "liian voimakas kontakti". Tää on yks seikka mikä mua tokossa hivenen ahdistaa, että pitäis olla ihan tunteeton kivikasvo. Totista tokoa. Vaikka eipä mua olis hyvän 2. tuloksen sijaan yhtään sen enempää huono 1. tuloskaan lohduttanut.

Uuteen nousuun.

[TOKO] Islan 1. koe from Laura J. on Vimeo.

Ps. Kahvilla ollut lammas sai kyllä kiitosta ja kehua ja kotiin tultua lampaanluun. Ja lauantaina mennään katsomaan ihan oikeita lampaita. Jännää!!