Eilen oli jännittävä päivä, kun suunnattiin Islan sisaruskaartin (miinus Bonbon) kanssa Piikkiöön Svedun paimennuskouluun. Mukana oli myös Nasu-äiti ja ulkomaanelävä-Coffee. Päivä oli hurjan kuuma ja hurjan kiva rusketus oli saatu aikaiseksi päivän päätteeksi. Ei merkkiäkään palamisesta, kiitos NZ:ssa saadusta pohjaväristä. Ihmettelin suuresti, kuinka hyvin koirat jaksoivat koko päivän pellolla ja "hommissa", vaikka lämpötilat tosiaan lähenteli (ellei jopa ylittänyt) hellelukemia. Onni oli pieni ja ruskeavetinen pelto-oja, jossa kakarat pulikovat alvariinsa.

_small.jpg

Isla kävi neljä kertaa lampailla, joista kolmesti pyöröaitauksessa ja kerran isommassa aitauksessa. Ensimmäisen kerran pyöröaitauksessa Islaa kiinnosti lähinnä lampaankakka, jota se pisteli poskeensa minkä kerkesi. Ekalla kierroksella saatii lopuksi jo vähän mielenkiintoa nousemaan ja Isla juoksi kun väkkyrä lampaita ympäri. Seuraava kierros tehtiin isommassa aitauksessa, jossa touhu meni lähinnä haisteluksi ja paskan syömiseksi. Tämän vuoksi 3. ja 4. kierros päätettiin heittää pyöröaitauksessa. Kolmas rundi oli vähemmän paskan syöntiä ja enemmän ympyrän juoksemista - neljäs kierros oli kaikista kierroksista tehokkain. Ympyrää juostiin taas niin, että meinasin lentää selälleni kun en päässyt nopeampaa takaperin kolmen lampaan talloessa varpaille. Viimeiseltä kierrokselta pois lähtiessä Isla olisi halunut vielä jäädä aitaukseen, joten oli kyllä kreivin aika lopettaa hommat siihen. Saapi pieni pyöritellä nyt hernettään jonkin aikaa ja katsotaan myöhemmin kesällä onko se laskenut lampaita iltaisin.

Mapen ottama kuva isommalta laitumelta
1274036142_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sisaruksista Yemma ja Viisel menivät vauhdikkaasti isolla niityllä, molemmat olivatkin nähneet lampaita aiemminkin, joten pohdintatauko oli selvästi tehnyt tehtävänsä. Raita toimi aika samalla kaavalla kuin Isla, Viima oli niin juoksuissaan että oli aivan flegu koko päivän. Nasu-äiti on käynyt useammankin kerran lampailla ja sen menoa voi jo kutsua paimentamiseksi - siihen pyritään Islankin kanssa!

1274022440_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oli kyllä hieno päivä kaiken kaikkiaan! Upeta oli katsella kun kouluttajat Solveig ja Outi siirsivät lampaita koiriensa Flamman ja Takun kanssa. On se vaan upean näköistä kun bortsu tekee ihan oikeasti töitä! Vaikka järin suurta intensiviteettiä ei vielä lampaiden kanssa Islasta löytynyt, niin osaavien koirien toimintaa se katsoi aivan tikkana. Tuijotti kyllä niin tarkasti kun nenän edestä Taku ja Flamma kuljettivat lampaita, että varmasti auttaa mahdollista myöhempää syttymistä.

Vois alkaa vaikka lampuriksi isona ja tehdä koirien kanssa hommia päivät päiksetykseen. Ei olis yhtään paha.
Ai niin! Kun on ollut siitä tassuisuudesta puhe viime aikoina, niin pyöröaitauksessa Isla kiersi vain myötäpäivää, mikä kielii vasentassuisuudesta, kun uidessahan se on oikeatassuisempi. Ehkä se on molempitassuinen.

_small.jpg

Videokooste Islan ja lampaiden kohtaamisesta:

Lampailla ensimmäistä kertaa from Laura J. on Vimeo.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ja sitten niihin lahnoihin. Fanni kisasi agia kolmen radan verran tänä viikonloppuna. Pestasin Johannan juoksemaan Fannin kanssa eilen yhden radan, jotta sillä olis vähän kisafiilistä alla kun tänään mentiin kaksi rataa. Nooh..sillä eilisellä radalla ei paljon juoksemista nähty. Tulos oli 55 jotain, josta aikavirhettä oli yli 40 sekunnin verran. Ei tainnut olla ihan Fannin päivä. Kiitos Johanna kuitenkin, kun viitsit yrittää. Tänään ekana oli agirata, jossa oli vielä vähän jarrut lukossa. Kepeiltä vitonen ja yliaikaa vajaa 8 sekuntia.
Toinen oli Johanna Virkkalan hyppäri, jossa lähtökohdat oli jo meitä vastaan. Ihanneaikaan pääseminen vaati 3,6m/s etenemisnopeuden, joka on way out of our league! Juostiin kuitenkin ihan hieno rata, mitä nyt tokavikalla pussilla tuli kielto.
Nää helteet ei oo ehkä ihan Fannin kelejä juosta kisoja, mutta käytiimpähän vähän näyttäytymässä taas ihmisten ilmoilla. Ja eihän me suinkaan hävitty :D Yli kahdestakymmenestä mini1:stä oli oltiin tänään molemmilla radalla sijalla 10.

Huonolaatuinen videokuva puhukoot puolestaan:

[AGI] Fanni Takujen kisoissa 16.5.2010 from Laura J. on Vimeo.