Taas pakkanen kiristyi. Unnan mukavuusraja on alittunut eli se tietää tossujen ja takkien pukemista joka ikinen ulkoilukerta. Talvi on mukavaa aikaa, mutta vähempiki pakkanen riittäis. Sitä paitsi Fannin agitreenitkin peruttiin eilen pakkasen vuoksi. Ei olleet ensimmäiset kylmän kelin takia väliinjätetyt treenit. Tylsää. Tosin Fanni ei olisi treeneihin osallistunut muutenkaan, se on oudosti ontunut oikeaa takajalkaansa parina päivänä. Välillä vaikuttaa ihan kuin se olisi puujalka. Portaat menee ylös hyvin ja vapaaehtoisesti, alas ei kulje mielellään. Juoksee ja leikkii normaalisti, mutta välillä konkkaa toinen jalka suorana ja sitten taas jatkuu. Jossei levolla mene ohi, niin sitten lääkäriin.


www.muttscomic.com

Viime viikolla päästiin onneksi agitreeneihin ja pitkä joulutauko oli ihan paikallaan. Fanni oli mukavasti kuulolla ja vire korkealla. Isla pääsi treeneihin mukaan ja on se kyllä kumma, kuinka navetalla sen viretaso on x100 verrattuna uuteen Talliin. Navetalla se oikein kuumeni, joka kuullostaa kamalalta, mutta minä olin vaan mielissäni siitä. Vaikka kierroksia tuli, niin pysyi kuitenkin hanskassa ja oli mainiosti kuulolla. Tehtiin Jaakko-vaikutteista treeniä, just sellasta nyherrystä, mistä mää en tykkää! Kolme hyppyä suht linjassa, kaikki takaakierrolla. Alla linkit videoihin, joissa näkyy molemmat ohjaustavat, joita kokeiltiin. Pakkovalssi oli mulle paljon mieleisempi, koska siinä saa itse liikkua niin sujuvammin. Nuo takaakierto-niisto-persjättö -nysväykset ei sovi mulle sitten yhtään.
Kellotin videolta, että Fannilla pakkovalssitus oli sekunnin nopeampi kuin ne persjätöt. Islalla ei ollut ajallisesti eroa niissä.

Fannin treeni
Islan treeni

Maanantain tokotreeneissä otettiin ruutua, jossa otettiin hyvä edistysaskel. Leluruudut on aika ollut vauhdikkaita ja mieleisiä Islalle, mutta saman tien kun yrittäis ottaa lelun pois ja palkata vasta ruutuun, niin koira tuntee itsensä huijatuksi. Vaan enää ei käynyt niin. Eve toimi apupalkkaajana ja niin vaan Isla juoksi vauhdikkaasti ruutuun, vaikka lelu tuli vasta sen jälkeen eikä odottanut siellä jo valmiina. Henkka kun tulee kotiin, niin saa toimia täysipäiväisenä apupalkkaajana. Meillä on kohta ruutu kunnossa!
Luultavasti maaliskuun lopussa tai huhtikuun alussa vois olla sellanen ajankohta käsillä, että aloitetaan tokokisaura. ALO-liikkeistä eniten hommaa vielä vaatii liikkeestä seisominen ja hyppy. Ja tietysti pitäis saada hirmuisesti kisanomaisia treenejä, palkkaamattomuuden sietokykyä jne.

Tiistain agitreenit Tallilla oli aika nihkeet. Isla oli ihan kahvilla koko ajan ja toooosi tahmee. Mappe kyhäsi meille pienen ratatreenin, joka osoitti sen, että Isla lukee tosi paljon mun hartialinjaa. Se oli treenin suurin anti. Ja tietysti se, että me odotellessamme treenattiin tokohyppyä, joka oli oikein onnistunut. Isla on nähnyt koko tokoesteen ehkä viis kertaa elämässään, joten sitä ei todellakaan olla treenattu liikaa.

Tätä mieltä Isla on noutokapulasta:

"Poissa silmistä, poissa mielestä"