Isla ois tosiaan tokokisaiässä, joten lienee korkea aika nostaa kissa pöydälle ja katsoa missä mennään. Mappe uhkas, että alkukeväälle katsotaan joku kiva kisa ja mennään, eikä meinata! Oishan se ainakin hyvä treenimotivaattori kun olis ikään kuin pakko treenata.

Luoksepäästävyys: Isla ei ainakaan väistä, oon niin pöhkönä kaikkiin ihmisiin. Treeneissä menty namia kitaan -periaatteella eli tätä pitäisi treenata enemmän kisanomaisesti. Meneekö nollille jos koira haluaa tervehtiä tuomaria halaten? :D
Paikkamakuu: Tämä on suhteellisen hyvällä mallilla. Treeneissä on ollut hyvin häiriötä ja ollaan tehty aika paljon kisanomaisia paikkamakuita.
Seuraaminen kytkettynä: Meillähän lähti seuraaminen vihdoin rullaamaan ihan pari viikkoa sitten, mutta maanantaina ohjatuissa treeneissä huomasin, etteihän me olla harjoiteltu tätä juurikaan hihnassa! Islalle se ei tuntunut olevan ongelma, mutta multa meni pasmat sen hihnan kanssa ihan sekaisin.
Seuraaminen taluttimetta: Onnistuisi varmaan ihan siedettävän hyvin.
Liikkestä maahan: Tätä on alettu treenaamaan oikeastaan ihan lähiaikoina. Kaikki palasethan meillä on, vielä kun viittis treenata niin saatais ne palaset kasaan.
Luoksetulo: Tätä ollaan treenattu oikeastaan vain läpijuoksuna lelupalkalla, jolloin vauhti on ollut hurja.
Liikkeestä seisominen: Jäävät on tulleet treenilistalle tosiaan ihan vasta, joten tekemistä tämän kanssa on.
Estehyppy: Mikä estehyppy?

Kokonaisvaikutelma tulisi siis näillä avuilla olemaan sangen humoristinen ja 'all over the place' -meininkiä. Toiveikkainta, mutta samalla myös surullisinta, tässä on se, että eihän tää kaikki ole kuin kiinni siitä, että sais itsestänsä kiinni ja alkais treenaamaan. Surullisinta siksi, ettei ole ainuttakaan tekosyytä, jonka vuoksi en treenaisi.
Täällä hihna toisessa päässä on kyllä ollut havaittavissa ihan sellasta snadia syttymistä tälle tottelevaisuuspuolelle, varsinkin kun tietää ja huomaa treeneissä kuinka pätevä tuo koira olisi ja sillä on kaikki maailman potenttiaali tähän touhuun. Mutta kun emännän mielestä toko on vähän tylsää...
Käyttökelpoisia vinkkejä tokokipinän löytämiseen otetaan vastaan!

Agilityn puolella ollaan treenattu ahkerasti tekniikkaa. Viikonloppuna otin poispäinkäännöksiä ja valtavan hienosti tuo lukee ohjausta, vaikka kyseessä oli ihan uusi asia. Eilen treeneissä oli teemana irtoaminen ja takaaleikkaukset, jotka molemmat onnistui oikein hyvin. Mulla on edelleen arpapeli menossa niiden kirottujen kontaktien kanssa. Olin jo ihan vaihtamassa treeniä hihnapysäytykseen, mutta tänään (varmaan kk tauon jälkeen) hain lankun kellarista ja osumaprosentti nousi ihan silmissä sitten viime treenien. Eli ääh ja blääh. Emmää tiiä. Täytyy varmaan koittaa sitä hihnapysäytystä ja katsoa mitä Ips tuumaa siitä, jos se menee nopeasti perille niin mikä jottei. Olishan se ehkä kiva, että koira pysähtyis edes jossain vaiheessa rataa, koska muuten voi tulla kiire. Mitenkä tää on taas niin vaikeeta?

Loppukevennyksenä kuva viime viikonlopulta - iso, pieni, pieni, mini, iso: